חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הן אחזו בנשק, היו חשאיות, נועזות והפגינו מנהיגות. נשים ונערות השתתפו בכל פעילויות מחתרת לח”י ומבצעיה במגוון תפקידים. במחתרת לח”י לא הייתה פלוגת בנות שנוהלה בנפרד מהגברים והן נשאו בכל הזכויות והחובות ככל איש מחתרת. לוחמת המחתרת נבחרה לתפקיד על פי אמת מידה אוביקטיבית של כושרה הפיזי והרוחני.

נערות צעירות שהצטרפו למחתרת פעלו בתאי נוער בהדבקת כרוזים, הדפסה והפצת חומרי הסברה. הן השתתפו בקורסים ובאימוני נשק בדיוק כמו הלוחמים הגברים.

מהלוחמת נדרשו מסירות והקרבה ממש כמו מן הלוחמים. הן לקחו חלק פעיל בפעולות חינוכיות וארגוניות ויצאו יחד עם הלוחמים למשימות שונות של תצפיות ומעקבים.

לעיתים הוטלו עליהן משימות שנחשבו נשיות כמו בישול, נקיון וכביסה, אך הן נאבקו במשך תקופה ארוכה להתקבל לחטיבה הלוחמת ומצאו את מקומן הראוי בפעולות ובמבצעים יחד עם הלוחמים.

בין הלוחמות היו גם אסירות שנידונו לתקופות מאסר ארוכות ואף נתנו חייהן ונפלו חלל למען המטרה, למען הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל.

בתערוכה זו נציג חלק מנשות המחתרת ואת תפקידן במחתרת. הן מייצגות נאמנה את יתר הלוחמות המופלאות שלא הוזכרו ושהשתייכו למחתרת לוחמי חרות ישראל.

 

לחץ כאן
שקופית קודמת
שקופית הבאה

מקורות מידע:

“לקסיקון לח”י”, נחמיה בן-תור, הוצאת משרד הבטחון – ההוצאה לאור, 2007

עליהן לא כתבו, בעריכת לאה גלעדי, הוצאת יאיר,1997.

ציטוטי מכתבים: “בממלכת הנשים בבית לחם”, יצחק פס, הוצאת מוסד הרצל לחקר הציונות אוניברסיטת חיפה והמרכז לחקר האישה ביהדות, 2022.

הצטרפו לרשימת התפוצה

האם מכיר / קשור לחבר לח"י?