דוד נולד ביום י”ח באדר ב’ תר”ע, 29 במרץ 1910 בסובאלק, פולין. בנם של מרדכי שטרן והדסה לאה לבית גרושקין (אחיו הצעיר של אברהם – יאיר). למד בגימנסיה העברית בסובאלק. בשנת 1926 הצטרף לארגון “השחר” ומיד לאחר מכן הקים עם חבריו את קן בית”ר, בראשו עמד בשנת 1930. היה ממארגני הכינוס הראשון של בית”ר בפולין, התמנה לחבר המפקדה הגלילית של בית”ר בביאליסטוק, ובהמשך – לקצין נציבות בית”ר בפולין.

בשנת 1929 יצא ללימודים בטכניון בצ’כוסלובקיה ובשנת 1935, עם קבלת התואר “מהנדס מדופלם”, נישא לחברתו הינדה וביחד עלו לארץ־ישראל במסגרת פלוגות הגיוס של בית”ר. לאחר עלייתו התמנה למפקד פלוגת הגיוס של בית”ר בהרצליה ועבר קורס סגנים של האצ”ל. עם תום השירות בפלוגה עבר לתל־אביב ושימש כמפקד קן בית”ר תל־אביב וממלא מקום נציב בית”ר, כמפקד פלוגות הגיוס וכחבר בהנהלת התנועה הרוויזיוניסטית. עסק גם בהורדת מעפילים ובקליטתם בארץ.

בשנת 1940 החל בעבודתו כמהנדס ויסד קואופרטיב וחברה קבלנית לבנין של הסתדרות העובדים הלאומית. ביום 5 באוגוסט 1947 נעצר על־ידי הבריטים ביחד עם ראשי הערים הגדולות ופעילי התנועה הלאומית וישב בלטרון ובעתלית עד מרס 1948. לאחר קום המדינה היה פעיל ב”מפלגת הלוחמים” של יוצאי לח”י ועסק בארגון רשימת הלוחמים – ט”ו – לבחירות לכנסת הראשונה.

בשנת 1954 התחילה פעילותו בארגון הקבלנים כחבר סניף תל־אביב, אחר־כך כיושב ראש וחבר נשיאות המרכז. בשנת 1972 נבחר לנשיא הארגון, תפקיד בו כיהן במשך 12 שנים. בעבודתו כקבלן עסק בבניה ציבורית והקים שיכונים ומיבני ציבור רבים בכל רחבי הארץ. בשנת 1969 נבחר למועצת העיר תל־אביב–יפו וכיהן כחבר הנהלת העיריה. בסוף שנות השִשים היה מיוזמי לשכת התיאוּם של הארגונים הכלכליים.

בשנת 1978 נבחר לכנסת התשיעית מטעם רשימת הליכוד. במשך שנות פעילותו כיהן בתפקידים ציבוריים רבים: חבר הנהלת תנועת החרות, ציר הליכוד לקונגרס הציוני, חבר הדירקטוריונים של חברות ממשלתיות, יו”ר הדירקטוריון של “אוצר התיישבות היהודים” ומכהן כיום כנשיא כבוד של התאחדות הקבלנים.

ממייסדי העמותה להנצחת חללי לח”י וממקימי בית יאיר. ביוזמתו נוסדה הוצאת הספרים ע”ש אברהם שטרן–יאיר ובזה קיים את רצונו של יאיר, אשר חלם על הוצאת ספרים לאומית. במשך כל השנים עסק בתיעוד פעילותו של יאיר ואף חיפש ומצא בפולין חומר ארכיוני רב, הקשור בפעילותו של יאיר ברכישת נשק ובקשרים עם ממשלת פולין.

לו ולרעייתו הינדה לבית שפרלינג שני ילדים: אמירה ואברהם. רעייתו הינדה נפטרה ב־1985.

דוד נפטר ביום י’ באדר א’ תשס”ג, 12 בפברואר 2003 והובאה למנוחות בבית העלמין בנחלת יצחק.