מנחם נולד ביום כ”ד באב תרפ”ג, 6 באוגוסט 1923 להוריו: יצחק־צבי וחיה, בצ’כוסלובקיה של אז, בעיר קטנה ובה תושבים יהודים רבים, בשם Szolos (סולוש). שם הספיק ללמוד מיספר שנים בבית־ספר עברי.
אביו עלה ארצה בשנת 1933, ואילו כל יתר המשפחה, סבתו, אִמו, אחותו, אחיו והוא עצמו, עלו בשנת 1934. הם השתקעו במרכז תל־אביב, ובית הוריו הפך מרכז לכל דוברי ההונגרית שגרו בסביבה. את לימודיו המשיך בבית־ספר תחכמוני בתל־אביב.
הוא הצטרף לארגון צופים דתיים, שנקרא “העדה” ושם בילה את זמנו בשירה, ריקודים ובלימוד תולדות התנועה הציונית ותולדות ההתיישבות היהודית בארץ ישראל.
תחכמוני היה בית־ספר דתי לבנים, מזרם “המזרחי” שחלק גדול מתלמידיו הצטרפו לאצ”ל. ואכן, בגיל 15 הצטרף גם הוא לאצ”ל, שהיה מורכב ברובו מנערים ונערות יוצאי בית”ר והתאים הלאומיים. באצ”ל של אותם ימים למדו תרגילי סדר והכרת האקדח. כן הדביקו ופיזרו כרוזים, והשתתפו כמובן, בכל ההפגנות נגד השלטון הבריטי.
הימים התמימים והיפים הללו עברו כשנודע על הפילוג המכאיב באצ”ל. מנחם, הצטרף לארגונו של יאיר, שנקרא: הארגון הצבאי הלאומי בישראל – לח”י.
מיד עם הצטרפותו ללח”י הרגיש בהבדל. במקום מפגשים ביחידות גדולות, הוקמו תאים של חמישה–ששה אנשים. המפקד הפך אחראי. אין עוד תרגילי סדר ואין עמידת דום. עיקר השיעורים היה האקדח ושליפתו המהירה. מיד הרגישו בגודל האחריות והבינו שמכינים אותם לפעולות מיבצעיות. כך נמשך הדבר עד להירצחו של יאיר.
באותה תקופה קשה, היה טוביה האחראי על היחידה. כשמכל עבר נאסרו, נפצעו, או נהרגו חברים, מצא מנחם את עצמו בודד ומיואש במקצת. בשנת 1942 התגייס למשטרת הישובים העבריים. בשנת 1943 חזר לתל־אביב והמשיך בפעילותו עם טוביה, עד שחוּדש הקשר עם לח”י. הכינוי שקיבל היה יהודה, והאחראי עליו היה יהודה בן דוד – “עמוס”. מנחם השתתף בהדבקת כרוזים ובשמירה על המדביקים. כן השתתף בניסיונות רבים להתנקש בחיי שוטרים וחיילים בריטים.
במאי 1945 התחתן עם שרה לבית גולדברנר אף היא חברת לח”י. נולדו להם שתי בנות, יפה ודורית.
בשנת 1948 התגייס לצה”ל ושירת בחיל הקשר עד מאי 1950. עם שחרורו המשיך לעבוד בבית־דפוס כסדר מכונה. ב־1955 פתח עסק עצמאי קטן, שבמשך הזמן הלך וגדל. היה מנהל ושותף בדפוס “חידקל”, המעסיק מעל 20 עובדים.
ביום ט”ז בטבת תשס”א, 10 בינואר 2001 נפטרה שרה רעייתו לאחר מחלה קצרה.
מנחם נפטר ביום י”ב באדר תשע”ז, 10 במרץ 2017 והובא למנוחות בבית העלמין פינסקר בהרצליה.
מספר מחברי "קבוצת טוביה" שנכחו במסיבת חתונה בשנת 1943 יחד עם חברי לח"י נוספים. למעלה מימין: רות קוטליצקי, חיים אפלבוים, מרדכי גראוויס ("בנימין"), אסתר מכטינגר-גנור ("אלינוער"), יעקב גנור, מנחם קליין ("יהודה"), אינה מזוהה. במרכז מימין: שולה, יעקב גרנק, ורדה, שרה קליין. יושב למטה: משה רייזמן-ארז ("יואב").
מסעדה ביפו, 1949. רות וברוך קוטליצקי, נחמיה בן תור, שרה ומנחם קליין, תמר שוהמי, משה ארז, משה רוזנר.
מנחם קליין עובד בדפוס כסדר
מנחם קליין במילואים
מנחם קליין במילואים
מנחם קליין במרכז
מנחם קליין בנוטרות
מנחם קליין בנוטרות
מנחם קליין בצבא בראש הגדוד
מנחם קליין מימין
מנחם קליין נוטר
מנחם קליין נוטר
מנחם קליין נוטר
מנחם קליין עם חבר - עומד מימין
נוטרות, במרכז צבי גוטמן משמאל מנחם קליין
נוטרות, מימים מנחם קליין במרכז צבי גוטמן
שרה ומנחם קליין עם רות קוטליצקי (משמאל)