טוביה נולד ביום ז’ בסיון תר”פ, 20 במאי 1920 בינזאוב שבפולין לדוד יצחק ולחנה חנצ’ינסקי, משפחה ציונית־ז’בוטינסקאית. אביו עלה ארצה בשנת 1923. טוביה, עם אמו, הצטרפו בשנת 1924 והשתקעו בשכונת שפירא בתל אביב. למד בבית הספר תחכמוני ובתיכון מקצועי – מכונאות רכב. היה חבר ‘צופי העדה’ ושר במקהלת בית הכנסת. עבר לבית”ר, לפלוגה הימית.
במאורעות תרצ”ו הצטרף להגנה הלאומית ושמר בשכונת שפירא ובזיכרון יעקב. התנדב לעזור בעלייה לחניתה. עבר קורס גפירים, השתתף במבצע נגד הכנופיות במסגרת הפלוגות של וינגייט ובפעולות תגמול של האצ”ל. באותה תקופה פגש את אסתר קייזלר, שהגיעה בעליית ‘אף־על־פי’, והתפתח קשר אהבה ביניהם.
הצטרף לפלוגת בית”ר בנהריה, בניסיון להקים כפר דייגים, שנכשל עם פרוץ מלחמת העולם והפילוג באצ”ל. טוביה ואסתר הצטרפו אל יאיר. לאחר שעבר קורס מפקדים, מפקד טוביה על שתי קבוצות. יאיר בוחר בו כקריין בתחנת השידור של המחתרת. הוא עובד כעוזר לנהג משאית ומנצל עבודה זו לקישור בין סניפים.
לאחר מות יאיר, החליט טוביה, יחד עם קבוצת חברים ותיקים, להיכנס למחתרת עמוקה ולנתק קשרים עם כל אדם העלול להוביל אליהם את השלטונות. במקום ‘האצ”ל בישראל’ הם נקראים ‘לח”י’, שם המתאים לתנועה מהפכנית, ומוציאים כתב־עת ‘ל.א.ש.’ (לזכר אברהם שטרן). קבוצה זו פעלה עצמאית בפיקודו של טוביה, עד בריחתו של יצחק שמיר מהמעצר. טוביה העמיד את האנשים לפקודתו של שמיר וכעבור זמן מה מוזגו שתי הקבוצות.
באוקטובר 1942 נשא טוביה את אסתר קייזלר לאִשה. נולדו להם שני בנים: שמואל ושלמה, בת, רונית וארבעה נכדים. טוביה עבד במוסך לרכב, ועם הקמת צה”ל. קיבל שחרור משקי לצורך תיקוני רכב צהלי. בשרות מילואים השתתף במבצע קדש, במלחמת ששת הימים, ובמלחמת יום הכיפורים.
בקום מפלגת הלוחמים, התמנה טוביה אחראי לגוש דן. אחרי הריגת ברנדוט נעצר וישב חמישה חדשים וחצי ביפו, בעכו ובג’למה. עם מתן החנינה הכללית, הוא השתחרר, והקים, עם שותף, מוסך בתל אביב.
היה פעיל בהנצחת מורשת לח”י וחלליה, בהוצאת כתבי לח”י, בהקמת בית יאיר, בקריאת רחובות על שם לח”י ויאיר, אנדרטת קריית אתא, יער לח”י, וחבר ועד העמותה מראשיתה. פעיל בעליית יהודי ברית המועצות.
טוביה נפטר ביום כ”ד בטבת תשע”ו , 5 בינואר 2016 והובא למנוחות בבית העלמין חולון.
בכלא עכו, עצורי לח"י ליד סמל המחתרת. מימין: טוביה חנציון, אפרים פירסטנברג, דב בנטוב ויוסף וילנר ("שרוני").
לקראת השחרור מכלא ג'למה שליד חיפה. מימין: אינה מזוהה, רחל קרמר, אורי וינדמן ("עמנואל"), אברהם סלמן ("אבידן"), יוסף וילנר, דב בנטוב, אליהו עמיקם, אריה שלם ("בנימין"), משה אידלשטיין ("עמוס"), טוביה חנציון, משה ברזילי ("יוסף"), גרשון נסים.
חתונתו של זאב, בנם של חברי לח"י דבורה ויוסף וילנר. עומדים, רביעי מימין והלאה: יצחק אבן-זוהר, אינו מזוהה, חיים דבירי, צבי שהמי, דוד בגין-מאירי, אסתי חנציון ("מרים"), אינו מזוהה, תמי שהמי, שולמית שמיר, טוביה חנציון, בלה זטלר ("מאירה"). יושב בשורה האמצעית, ראשון מימין: יוסף וילנר. יושבים למטה, מימין: רחמים חכמוב, שניים שאינם מזוהים, ניסים גרטי, אברהם סלמן, אילנה וזאב וילנר, שלושה שאינם מזוהים, דבורה וילנר.
מימין: טוביה חנציון, אליהו אלוני ורחל אבנון. באירוע לזכר חללי לח"י שהשתתפו בהתקפה על בתי המלאכה, בי"ט בסיוון.
טקס חנוכת אנדרטת לח"י. מימין: גרשון נסים, אהובה מייזלס, רינה נבות ורקשטל, לא מזוהה, חנה ערמוני, אברהם בן-הר, טוביה חנציון, אליהו אלוני, רחל אבנון, אברהם בהרב, ויקי אלקלעי, לא מזוהה, חנה אזולאי, עדינה גילרמן.
מימין: יפה בדיאן, טוביה חנציון, רות עמיקם, רינה אהרוני, עמוס שפי וחנה ערמוני.