חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שרגא נפטר ביום שישי, כ”ה באייר, תשפ”א, 7 במאי 2021.

שרגא היה חבר בוועד המנהל של העמותה להנצחת מורשת לוחמי חרות ישראל (לח”י) וחבר ועדת ביקורת. במשך שנים רבות, שרגא התנדב, יזם וקידם פרויקטים רבים להנצחת המורשת.

הלוויה תתקיים היום, יום ראשון, 9 במאי 2021, בשעה 14:00 בבית העלמין ירקון, שער החסד.

יושבים שבעה בבית המשפחה, רח’ שמעון בן צבי 1 קומה 6, דירה 22, גבעתיים.

יהי זכרו ברוך!

שרגא נולד ביום 5 באוגוסט 1930 בברטיסלבה, אז צ’כוסלובקיה, להוריו לאה לבית קרמר ומרדכי לוינגר. במשפחה היו ארבעה ילדים: שלושה בנים, שרגא הצעיר בהם, ובת – צעירה מכולם.
המשפחה היתה אמידה, דתית וציונית נלהבת. האב עסק במסחר. עם עליית היטלר לשלטון בגרמניה השכנה, מחליטים ההורים לעזוב את חיי הרווחה בארצם ולעלות ארצה. תחילה מגיע האב, כתייר, מאתר משפחה מעירו שלא הצליחה להתערות בארץ, ומשלם לה ביד רחבה כספים בהם יוכלו להסתדר מחדש בגולה – תמורת דרכונם. אף כי בדרכון מופיעים שלושה ילדים בלבד, מצליחה המשפחה להתאחד מחדש בארץ, בהפרש של חודשים ספורים, בשנת .1934
המשפחה התגוררה בתל־אביב ושרגא למד בבית־הספר תחכמוני ובישיבת תל־אביב. בשלהי 1945 – עודנו תלמיד הישיבה – מצטרף שרגא בן ה־15 לשורות לח”י. אין הוא ראשון או יחידי. הילדים כולם, בעידוד ההורים, פעילים במחתרות. מאיר, הבכור, שנפל כקצין צה”ל במלחמת השחרור, היה תחילה חבר ה”הגנה”, אך חוסר פעילותה דחפו לעבור ללח”י. האח השני, יעקב, ולאחר זמן גם האחות הצעירה, מלכה, היו פעילים בשורות האצ”ל. ההורים איפשרו אירוח ומיסתור זמני בביתם לפצועים ומבוקשים חברי המחתרות, והאם היא זו שדאגה להכין דבק לצורך הדבקת כרוזי המחתרת.

הדבקה והפצת כרוזים היו עיסוקיו הראשונים של שרגא במסגרת פעילותו בלח”י. לאחר־מכן עסק באיסוף ידיעות, בתצפיות במקומות שונים על תנועות הצבא הבריטי, וכן במעקב אחר גורמים יהודים שהתנגדו למחתרת. היה זה אך טבעי שימים ספורים לאחר הכרזת המדינה, ביום 29 במאי 1948, התגייס שרגא, שטרם מלאו לו 18, יחד עם חבריו למחתרת, לגדוד 89 בחטיבה .8 הוא שימש כסמל הקשר בפלוגה ב’, פלוגת זחל”מים שהורכבה ברובה מאנשי הפלוגה המיוחדת (פִּי.אֶם) של ה”הגנה” ומאנשי מח”ל (מתנדבי חוץ לארץ). שרגא השתתף בכל קרבותיה של הפלוגה במלחמת השחרור.

לאחר סיום שירותו בצה”ל, השלים שרגא את החסר בלימודיו לתעודת בגרות והמשיך בלימודים אקדמאיים. הוא בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים במדעי המדינה ויחסים בינלאומיים. עבד במשך עשרות שנים במפעלי תעשייה ומוסדות שונים בתפקיד מנהל כוח אדם ומנהל חברות עד צאתו לגימלאות בשנת 1995.

בשנת 1953 נשא שרגא לאִשה את ענבית לבית כהן, יוצאת האצ”ל. להם שני בנים: ערן ויורם, ונכדים. שרגא היה פעיל ב”עם יפה, עם אחד”, ובחוג ידידים של החטיבה הכירורגית ליד בית־החולים איכילוב בתל־אביב.

הצטרפו לרשימת התפוצה

האם מכיר / קשור לחבר לח"י?