אהובה נפטרה היום י”ג בטבת, תשפ”א, 28/12/2020 והלוויה תתקיים בירושלים.
יושבים שבעה בביתה ברחוב ערבי נחל 1א ביישוב חשמונאים.
יהי זכרה ברוך!
אהובה בת אברהם יעקב וחוה לבית ספי נולדה ב־4.7.1929 בירושלים. משפחתה, משפחה חסידית טיפוסית שמרה על צביון העיירה היהודית ממנה באה, אך הושפעה גם מאורח החיים המודרני וממציאות התקופה. בית ההורים היה אבן השתיה ממנה שאבו הילדים מסירות נפש, נאמנות, אהבת העם והמולדת ומעל לכל – אהבה לירושלים, כאשר בראש סולם העדיפויות עמד הציווי “ותלמוד תורה כנגד כולם” ו”כל ישראל ערבים זה לזה”. מסיפורי התנ”ך, שהיה מאיץ נוסף להגברת רגשות השייכות לארץ, למדו הילדים את עבותות הקשר ההיסטורי בין העם והארץ. המשפחה הקפידה לסעוד בצוותא לפחות ארוחה אחת, בה נדונו החדשות והנעשה בעולם היהודי. שיחות אלה השפיעו לא במעט על גיבוש תפיסת עולמה של אהובה אשר בסופו של דבר הובילה אותה למלחמה בשלטון הזר ואל לח”י.
אהובה למדה בבית־הספר לבנות “מזרחי” ובבית־ספר “שפיצר”. ב־1946 סיימה את סמינר “בית יעקב למורות”. היא היתה חברה בתנועות הנוער “עזרא לבנות” ו”בנות אגודת ישראל”. בשנת 1945 הצטרפה ללח”י, בה קיבלה את הכנוי אילנה. במחתרת שירתה בירושלים ובתל־אביב, עסקה בהדבקת כרוזים, העברת ציוד למקומות מיסתור ותצפיות.
עברה למוסד ילדים בהדר־רמתיים, בניהולה של מרים גהתיה (גזונדהייט), שבעלה היה אישיות מרכזית בלח”י (בית הלחמי) ואהובה עזרה לידו באיסוף ובטיפול בחומר ארכיוני.
לאחר פירוק לח”י, עבדה כמורה ומחנכת בבית־ספר בר־אילן, בתל־אביב ולאחר־מכן, בשנים 1956–1978, בבית־הספר שליד בית־הכנסת “ישראל הצעיר” במונטריאול, קנדה, ובבית־הספר “סנטרל קווינס” בניו־יורק. בשנת 1970 קיבלה תואר בוגר בתנ”ך וספרות עברית ב־QEENS COLLEGE בניו־יורק.
אהובה היתה פעילה ב”עמותה להנצחת מורשת לח”י וחלליה”. ניהלה את ועדת המילגות.
תחביבה: הרצאות תורניות, קורות ימי ישראל ותולדות מחתרת לח”י, אירגון חגיגות וטכסים, עבודת מחשב.
נישאה ליעקב מיזלס, אף הוא חבר לח”י, שנפטר בד’ בתשרי תשנ”ט. לזוג שני בנים, בת, ונכדים.