זאב נולד ביום א’ בשבט תרפ”ה, 26 בינואר 1925 בעיר צ’רנוביץ’, בוקובינה, רומניה. היה בן יחיד להוריו משה ונחה בדיאן. הוריו השתייכו לקהילה התרבותית של העיר. זאב הצטיין בלימודיו, למד נגינה והתקבל לבית־הספר היוקרתי בעירם. עוד בנעוריו הצטרף זאב לתנועת בית”ר, בה ספג חינוך ציוני לאומי, לאהבת ארץ־ישראל ולשאיפה לעלות אליה.
בעת הכיבוש הגרמני הנאצי ברומניה, במלחמת העולם השניה, הצליחו הוא ומשפחתו לשרוד. בשנת 1944 הפליגו באניה רעועה לתורכיה ומשם, דרך סוריה, הגיעו לארץ־ישראל. הם נכלאו על־ידי הבריטים במחנה המעצר בעתלית. לאחר ששוחררו, למד זאב את מקצוע היהלומים בנתניה.
בשנת 1945 הצטרף ללח”י. בשל שליטתו בשפות, השכלתו הרחבה והאינטליגנציה בה חונן, נמצא מתאים לפעילות במסגרת מחלקת המודיעין של לח”י (מחלקה ו’). הוא פעל באזור תל־אביב וקשר קשרים רבים עם עיתונאים זרים ומקומיים. רב היה האמון והאמינות שרכש בקרב העיתונאים. ביולי 1947 נשלח זאב לירושלים כדי לנהל את מחלקת המודיעין בבירה. הוא השתתף במחלקת ההסברה ועסק בניסוח כרוזים ושידורים. שימש כעוזר וכיועץ למפקד לח”י בירושלים, יהושע זטלר (מאיר), עמד בראש מערכת ההסברה של לח”י במלחמה על מעמדה של ירושלים כבירת ישראל ופעל לסיכול התכניות לבינאום העיר.
זאב יזם הפעלת תחנת שידור של המחתרת בשפה האנגלית בירושלים, ככלי למלחמה פסיכולוגית נגד הבריטים. היה חייל במחנה ‘דרור’ בטלביה עד לפירוקו.
בספטמבר 1947, לפני הוצאתו להורג של הרוזן השוודי ברנדוט, הגיע זאב לתל־אביב, נעצר והושב בכלא עכו. אחרי החנינה הכללית, הצטרף למפלגת ‘הלוחמים’. לאחר התפרקותה, הצטרף אל ד”ר ישראל אלדד בדרכו הרעיונית. היה חבר מערכת כתב־העת ‘סולם’ ועזר בהוצאתו לאור במשך כל שנות הופעתו.
בשנת 1952 נעצר בחשד להשתייכות לארגון מחתרת, ‘מלכות ישראל’. הוא נחקר, אך שוחרר לאחר חודש מחוסר ראיות. בשנת 1953 נשא לאישה את חברתו למחתרת יפה דרומי ונולדו להם שני ילדים: אורית ויאיר. בחייו האזרחיים עבד שלושים שנה בתפקיד מנהל השיווק של חברת התעופה הבריטית B.A..
זאב נפטר בד’ באלול תשנ”ז, 5 בספטמבר 1997 בגיל שבעים ושתיים. הובא למנוחות בבית עלמין ירקון.